PrestaShop 1.7.x – Hoe u decimalen voor productprijzen kunt configureren

1, Ga met uw PrestaShop-beheerderspaneel naar Voorkeuren -> Algemeen pagina.

Prestashop 1.7.X - Hoe u productprijsdecimalen kunt configureren

Zodra belastingen en korting zijn toegepast, kan een prijs te veel decimalen bevatten, zoals $ 42.333333333. De ronde-modus wordt overal in PrestaShop gebruikt, zowel in de frontoffice-prijsweergave als tijdens het prijsberekeningsproces (belastingen, korting, enz.). Op zichzelf veranderen ze weinig aan de manier waarop dingen worden berekend, maar de impact is veel groter als ze worden meegerekend in het factuurtotaal wanneer veel items worden opgeteld bij belastingen en kortingen.
2, voor de Ronde modus optie, selecteer modus. u kunt de volgende modi selecteren:

• Rond vanaf nul naar boven af, wanneer het halverwege is. Dit is de aanbevolen modus. 42.55555555 wordt 42.56.
  • Rond af naar nul, wanneer het halverwege is. 42.55555555 wordt 42.56.
  • Rond af naar de volgende even waarde. 42.55555555 wordt 42.56.
  • Rond af naar de volgende oneven waarde. 42.55555555 wordt 42.56.
  • Rond af op de dichtstbijzijnde waarde. 42.55555555 wordt 42.56.
  • Rond af op de dichtstbijzijnde waarde. 42.55555555 wordt 42.55.

Prestashop 1.7.X - Hoe u productprijsdecimalen kunt configureren

3, The Rond type optie maakt het mogelijk om het type afronding te kiezen, wat een grote invloed kan hebben op de berekening van het totaal. Er zijn er drie Ronde soorten.

Prestashop 1.7.X - Hoe u productprijsdecimalen kunt configureren

4, u kunt de aantal decimalen.

Prestashop 1.7.X - Hoe u productprijsdecimalen kunt configureren

5, Klik op de Opslaan Knop om de wijzigingen op te slaan.